may, 2019

09may7:00 pm9:00 pmStrahovi kod pasa: zašto i čega se psi boje?

Event Details

Redovno dobivam upite o psima koji se nečega boje. Problem vidim u praksi u radu s klijentima, kod pasa koji su kupljeni ili udomljeni.

Nažalost, problem se često pokušava riješiti na krivi način. Krivi način pristupanja problemu povećava strah i može voditi prema agresiji iz straha.

Istovremeno, novija znanstvena istraživanja donose nam sve više znanja o psećoj emocionalnosti i osobnosti, o epigenetici, o važnosti socijalizacije i metodologiji treninga. To nam daje neke odgovore na pitanje zašto ovaj problem u ponašanju nastaje, kako ga se može spriječiti te kako pristupiti rješavanju problema.

Sadržaj predavanja:

 • Što je strah
 • Normalni strah, patološki strah i fobije
 • Pseće emocije
 • Strah i stres
 • Osnove: epigenetika, genetika, socijalizacija, odgoj i trening
 • Kada i kako je moguće spriječiti nastanak ovog problem
 • Opcije za rješavanje problema
 • Pitanja i diskusija

 

Trajanje: 2 sata s pauzom

Ciljana publika: vlasnici pasa

 

Powered by Pasji život

https://www.facebook.com/pasji.zivot.by.rujana.jeger/

Gost: Cuckeraj – uređivanje pasa u vašem domu, vl. Petra Puvača

https://www.facebook.com/cuckeraj/

 

O meni:

Bavim se ponašanjem i dobrobiti životinja već više od 20 godina. Studirala sam biologiju (ekologiju) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, te doktorirala na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Školovala sam se u inozemstvu, odnosno u Austriji, Irskoj, Njemačkoj, Italiji, Estoniji, Velikoj Britaniji, Češkoj i Nizozemskoj. Na Sveučilištu u Edinburgu magistrirala sam primijenjenu etologiju i dobrobit životinja, s temom o komunikaciji pasa. Autorica sam brojnih znanstvenih i stručnih radova.

Nakon povratka u Hrvatsku radim kao savjetnica za ponašanje kućnih ljubimaca te surađujem s doktorima veterinarske medicine i brojnim udrugama za zaštitu životinja. Gostujem na radiju i televiziji, pišem članke i komentare za različite novine i portale, držim predavanja i radionice te sudjelujem na tribinama.

Više:

https://argos.hr/irena-petak/

 

Ulaznice

 • Za jednu osobu uz uplatu unaprijed: 140 kn
 • Za dvije osobe uz uplatu unaprijed: 260 kn
 • Prije predavanja u prostoru: 150 kn

Broj mjesta je ograničen, pa molim da prije uplate provjerite putem e-mail-a da li ima još slobodnih mjesta. Pišite na dr.sc.irena.petak@gmail.com

Za uplatu: IBAN HR4623600001102710189, obrt Argos, vl. Irena Petak.

Posebno naglasite ako imate pravo na popust jer ste bili na nekom od prethodnih predavanja. Vrijedi samo za one koji imaju ulaznicu na kojoj piše da ostvaruju popust.

Molim naznačiti: „Za predavanje o strahovima kod pasa 09.05.2019“, te pošaljite potvrdu o uplati na gore navedeni e-mail.

Ukoliko bude više zainteresiranih i ako ne možete doći taj dan, slobodno se javite, pa će predavanje biti ponovljeno.

more

Time

(Thursday) 7:00 pm - 9:00 pm

Location

Predavaona Savska

Savska cesta 159

X