june, 2019

12jun7:00 pm9:00 pmŠto treba znati o treningu obiteljskog psa

Event Details

Sve veći broj vlasnika pasa odlučuje se za trening pasa. Neki žele sami trenirati pse, neki vode pse na trening u grupi, a neki se odluče za individualne sate. U današnjem urbanom društvu neophodno je naučiti psa da nuždu obavlja vani, a dobra je odluka naučiti ga da dođe na poziv, da ne skače po ljudima, i sl. Vlasnici koji imaju više ambicija uključe se sa svojim ljubimcem u neki sport, kao što agiliti, njuškarenje, trikovi, itd.

Ponuda tečajeva i škola za pse u Zagrebu je velika. Isto tako, ako se pogleda video materijale o treningu on-line, može se vidjeti svega i svačega. Zato je važno znati odabrati onaj trening koji odgovara psu i vlasniku, a koji je u suglasnosti sa suvremenim znanjem i praksom.

Naša znanja o psećoj emocionalnosti i osobnosti, o epigenetici, o važnosti socijalizacije, vrstama opreme koja se koristi za pse te zakonodavstvo o dobrobiti životinja i opasnim psima, utjecali su na metodologiju treninga. Ispravnim odabirom metoda treninga moguće je postići da psi uče brzo i trajno, uz igru, bez posljedica na zdravlje, uz izgrađivanje odnosa sa vlasnikom i bez stvaranja problema u ponašanju.

Sadržaj predavanja:

 • Zašto pse trenirati
 • Razlika treninga i dresure
 • Trening, socijalizacija i odgoj
 • Trening i problemi u ponašanju
 • Ovisi li trening o pasmini
 • Osnovni principi učenja i treninga pasa
 • Što svaki obiteljski pas treba znati
 • Pitanja i diskusija

 

Trajanje: 2 sata s pauzom

Ciljana publika: vlasnici pasa

 

Powered by Pasji život

https://www.facebook.com/pasji.zivot.by.rujana.jeger/

Gost: Cuckeraj – uređivanje pasa u vašem domu, vl. Petra Puvača

https://www.facebook.com/cuckeraj/

Projekt Helping Animals

https://www.facebook.com/helping.animalsCRO/

 

O meni:

Bavim se ponašanjem i dobrobiti životinja već više od 20 godina. Studirala sam biologiju (ekologiju) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, te doktorirala na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Školovala sam se u inozemstvu, odnosno u Austriji, Irskoj, Njemačkoj, Italiji, Estoniji, Velikoj Britaniji, Češkoj i Nizozemskoj. Na Sveučilištu u Edinburgu magistrirala sam primijenjenu etologiju i dobrobit životinja, s temom o komunikaciji pasa. Autorica sam brojnih znanstvenih i stručnih radova.

Nakon povratka u Hrvatsku radim kao savjetnica za ponašanje kućnih ljubimaca te surađujem s doktorima veterinarske medicine i brojnim udrugama za zaštitu životinja. Gostujem na radiju i televiziji, pišem članke i komentare za različite novine i portale, držim predavanja i radionice te sudjelujem na tribinama.

Više:

https://argos.hr/irena-petak/

 

Ulaznice

 • Za jednu osobu uz uplatu unaprijed: 140 kn
 • Za dvije osobe uz uplatu unaprijed: 260 kn
 • Prije predavanja u prostoru: 150 kn

Broj mjesta je ograničen, pa molim da prije uplate provjerite putem e-mail-a da li ima još slobodnih mjesta. Pišite na dr.sc.irena.petak@gmail.com

Za uplatu: IBAN HR4623600001102710189, obrt Argos, vl. Irena Petak.

Posebno naglasite ako imate pravo na popust jer ste bili na nekom od prethodnih predavanja. Vrijedi samo za one koji imaju ulaznicu na kojoj piše da ostvaruju popust.

Molim naznačiti: „Za predavanje o treningu pasa 12.06.2019“, te pošaljite potvrdu o uplati na gore navedeni e-mail.

Ukoliko bude više zainteresiranih i ako ne možete doći taj dan, slobodno se javite, pa će predavanje biti ponovljeno.

 

Više na:

https://www.facebook.com/events/675133439604736/

 

more

Time

(Wednesday) 7:00 pm - 9:00 pm

Location

Predavaona Savska

Savska cesta 159

X