Edukacije i konzultacije

za vlasnike kućnih ljubimaca

Općenito o ponašanju kućnih ljubimaca i njihovim potrebama, pročitajte u tekstovima i video materijalima na ovoj stranici! Ako trebate specifičan savjet, javite nam se za konzultacije.

Najbolji trenutak za potražiti savjet o kućnom ljubimcu je prije nego što se donese odluka o tome kakvog kućnog ljubimca i kada nabaviti. No, većina vlasnika javlja se nakon što je ljubimac već stigao kod njih, u novi dom. Kako svoj dom učiniti ugodnim i sigurnim za novog četveronožnog ili pernatog člana obitelji, kako socijalizirati životinju, što je kućni odgoj i tko treba trening važno je znati. Neke odgovore možete pronaći sami, a za ostalo rado ćemo vam pomoći savjetom!

Za rješavanje problema u ponašanju koji već postoje, potreban je individualni pristup! Problemi u ponašanju su sve ono što vlasniku smeta kod njegovog ljubimca: to mogu biti normalna ponašanja neke vrste životinja, loš ili nedostatan odgoj životinje, neki ozbiljan emocionalni problem životinje (npr. strah) ili problemi koji su rezultat narušenog zdravlja (primjeri kod pasa).

Kod nas možete dobiti savjete:

  • Vrstu i/ili pasminu kućnog ljubimca koja se može uklopiti u vaš način života
  • Priprema doma i članova obitelji kod dolaska novog kućnog ljubimca
  • Konzultacije za probleme u ponašanju pasa
  • Konzultacije za probleme u ponašanju mačaka
  • Konzultacije za probleme u ponašanju kunića
  • Konzultacije za probleme u ponašanju papiga
  • Individualni trening za kućne ljubimce

Kada nam se javite za konzultacije zbog problema u ponašanju kućnog ljubimca, poslat ćemo vam upitnik u kome su pitanja o prethodnim iskustvima, prehrani, odgoju, treningu i zdravlju vašeg ljubimca. To sve je potrebno kako bi savjet bio prilagođen ljubimcu i vlasniku! Naši savjeti temelje se na suvremenim znanstvenim spoznajama, prvenstveno iz područja ponašanja životinja (klasične etologije i primijenjene etologije) i komparativne psihologije (prvenstveno biheviorizma), ali isto tako na poznavanju genetike, epigenetike, nutricionizma i zdravlja općenito. Kod rješavanja sudjeluju svi oni koji s kućnim ljubimcem žive i komuniciraju. Potrebne su promjene u načinu kako on/a živi, a istovremeno kućni ljubimac mora učiti nove (poželjne) obrasce ponašanja. Odgovore na najčešća pitanja i neke primjere potražite ovdje

Konzultacije se održavaju u vašem domu. Ako živite izvan Zagreba, moguće su konzultacije putem WhatsApp-a i Zoom-a.

Individualni sate treninga moguće je dogovoriti jedino nakon konzultacija.

Za konzultacije i trening javite nam se na info@argos.hr

Pratite nas na Facebook-u i dobit ćete više informacija o našem radu sa životinjama i njihovim vlasnicima!

X